Ersättning av förlorade tänder

Implantat med titanskruv

Tandimplantat

Du behöver inte gå tandlös

Att ersätta en eller flera förlorade tänder med implantat (titanskruv) är liksom den sista pusselbiten i vår arsenal av verktyg inom tandvård. När jag examinerades för över 30 år sedan fanns de 10 % helt tandlösa patienter i Sverige. Idag finns det knappt en procent. Stor del av dessa tandlösa har idag implantat.

Lyckandefrekvensen är, i jämförelse med övrig kirurgi, fantastiskt hög. I underkäken räknar man med ca 97% av skruvarna och något lägre i överkäken. Operationerna medför mycket lite efterbesvär och det är inte helt ovanligt att jag finner en något avvaktande patient i väntrummet innan operation, som sedan går på lätta steg därifrån.

Operationerna kräver viss benmängd och kvalitet, men det är sällan som det inte går att genomföra. Ibland kan man behöva komplettera med artificiellt ben.

Innan operation tas en datatomografi för att fastställa var olika strukturer går för att inte skada något. Det ger oss möjlighet att välja rätt skruv till rätt patient. Operationen sker under lokalbedövning och sterilitetskraven är högt ställda. Mycket tid går till att förbereda.

Kontakt

Är du ny eller återkommande patient?

Är du redan patient hos Tandläkare Werner kan du boka, avboka eller ändra en befintlig tid via knappen här nedanför. Ny patient? Ring oss på 08-660 18 01. Vi tar emot i mån av tid.

Guidad kirurgi

Exakt placering av implantat

Med guidade operationer kan vi installera titanskruvar med stor precision och minimala besvär.

Läs mer