Guidad kirurgi

Virtuell planering för exakta implantat

Guidekirurgi med virtuell planering

Säker placering av implantat med exakt position. En förmån som vi är stolta över.

För att säkrare och mer precist kunna placera implantat på exakt position, kan vi erbjuda guidekirurgi med virtuell planering.

Under en implantatbehandling kan det vara svårt för oss att placera implantatet perfekt. Om marginalerna till nervkanalerna i käken är små, eller om benmängden är dålig, då är precision det viktigaste verktyget till ett lyckat implantat

Vid guidekirurgi tar vi fram en individuellt anpassad guideskena som har som syfte att guida oss rätt när man ska sätta in implantat.

Guidekirurgi förbereds genom att vi efter avtryck av tänderna samt CBCT tar in röntgenvolymen i ett dataprogram. Där kan vi sedan rita in nerver och andra anatomiska strukturer.

Därefter planerar vi och utför en virtuell operation i datorn för att se till att allt fungerar som det ska. Vi kan även på detta stadie kontrollera hur den färdiga konstruktionen skall se ut, vare sig det är en bro eller enstaka kronor.

Om allt ser rätt och riktigt ut, konstrueras guideskenan i ett CAD-program.Skenan skrivs sedan ut på en 3D skrivare och får en mycket exakt form. Innan operation provas och steriliseras skenan.

Processen ger också dig som patient en möjlighet att ta del av resultatet innan själva operationen. Vi kan vid informationstillfället visa dig hur det kommer att se ut.

På så sätt kan du få mer förståelse för vilket resultat du kan förvänta dig av din behandling.

Att vi sedan kan utföra operationen helt utan att öppna tandköttet gör upplevelsen för dig betydligt behagligare. Efterbesvären är måttliga och det behövs sällan några värktabletter, dessutom helt utan stygn!

Trygghet för dig som patient

Modern teknik med precision

Du som patient kan känna dig säker och trygg i att vi ger dig det mest precisa implantat som går att erbjuda med dagens teknik. Hör av dig så berättar vi mer!

Boka tid

Är du ny eller återkommande patient?

Är du redan patient hos Tandläkare Werner kan du boka, avboka eller ändra en befintlig tid via knappen här nedanför. Ny patient? Ring oss på 08-660 18 01. Vi tar emot i mån av tid.