Guidekirurgi för exakta implantat

För att säkrare och mer precist kunna placera implantat på exakt position, kan vi nu erbjuda guidekirurgi med virtuell planering. En förmån som vi är stolta över.

För att säkrare och mer precist kunna placera implantat på exakt position, kan vi erbjuda guidekirurgi med virtuell planering.

Under en implantatbehandling kan det vara svårt för oss att placera implantatet perfekt. Om marginalerna till nervkanalerna i käken är små, eller om benmängden är dålig, då är precision det viktigaste verktyget till ett lyckat implantat
Vid guidekirurgi tar vi fram en individuellt anpassad guideskena som har som syfte att guida oss rätt när man ska sätta in implantat.

Guidekirurgi förbereds genom att vi efter avtryck av tänderna samt CBCT tar in röntgenvolymen i ett dataprogram.

Där kan vi sedan rita in nerver och andra anatomiska strukturer. Därefter planerar vi och utför en virtuell operation i datorn för att se till att allt fungerar som det ska. Vi kan även på detta stadie kontrollera hur den färdiga konstruktionen skall se ut. Vare sig det är en bro eller enstaka kronor. Om allt ser rätt och riktigt ut, konstrueras guideskenan i ett CAD-program.Skenan skrivs sedan ut på en 3d skrivare och får en mycket exakt form. Innan operation provas och steriliseras skenan.

Denna process ger också dig som patient en möjlighet att ta del av resultatet innan själva operationen. Vi kan vid informationstillfället visa dig hur det kommer att se ut. På så sätt kan du få mer förståelse för vilket resultat du kan förvänta dig av din behandling. Att vi sedan kan utföra operationen helt utan att öppna tandköttet gör upplevelsen för dig betydligt behagligare. Efterbesvären är måttliga och det behövs sällan några värktabletter.

Här nedan ser du hur det kan se ut i munnen. Först utan guide, sedan med guide och slutligen det färdiga resultatet.

Helt utan stygn!

Du som patient kan känna dig säker och trygg i att vi ger dig det mest precisa implantat som går att erbjuda med dagens teknik.

Hör av dig så berättar vi mer!