En god start i unga år

Här är alla barn välkomna, vi värnar om familjen.

Barntandvård

Tandvård för barn mellan 3-23 år

Ända sedan början av vår yrkesverksamhet har vi behandlat barn. Barn i tandläkarstolen kan förstås innebära oanade utmaningar, men ger oss samtidigt stor glädje. Vi har idag över 30 års erfarenhet av barntandvård och ca 250 barn besöker oss varje år.

Barn skrivna i Stockholms län har fri tandvård t om den 31 december året de fyller 23 år. Första besöket hos tandläkaren gör barnen året de fyller 3 . När barnen kommer hit ”listas” de hos oss, ungefär som hos husläkaren, och sedan sköts det administrativa mellan tandläkaren och Landstinget per automatik. Vi kallar sedan barnen regelbundet för undersökning.

Barn med eventuella behov av tandreglering undersöks av oss och remitteras vid behov vidare till någon av Landstingets tandreglerare för vidare utredning och behandling. Om man inte uppfyller Landstingets kriterier för fri tandreglering men ändå önskar behandling, kan vi alltid remittera barnen till privat tandreglerare. Den behandlingen bekostas då av barnets föräldrar.

Kontakt

Har ni frågor om barntandvård? 

Ni är alltid varmt välkomna att kontakta oss om ni har några funderingar. Ni når oss via telefon, mail eller vårt kontaktformulär.